Uusi vuosi pyörähti käyntiin ja meillä perinteinen vuoden ensimmäinen näyttely, Turun KV. Nyt olikin mukavaa kun pitkästä aikaa oltiin näin lähellä ettei matkaan mennyt kuin kymmenen minuuttia :-).

Ensimmäisenä meikäläisistä oli kehässä ”Upi” l. Jaxonville Usko Vaan. Upi esiintyi omaan temperamentikkaaseen tyyliinsä voittaen nuorten luokan, saaden SA:N ja sijoittuen lopulta PU 2:ksi Sertin ja Vara-Cacibin kera.

Upin arvostelu oli seuraavanlainen: ”Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Hyvä pään kiila. Hyvät silmät ja korvat. Voivakas otsapenger. Tasapainoinen ylälinja. Hyvä eturinta ja rungon syvyys. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu tasapainoisesti ja ryhdikkäästi.”

Kuva: Salla klossner

Valioluokassa esiintyi Upin iskä Kössi l. Dangas Quasimodo-Å. Kössin tulos kuten kuvasta näkyy, VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP.

"Hyvät mittasuhteet & koko & luusto. Hyvä kiilamainen pää. Hyvän kokoiset korvat. Hyvä silmien muoto ja väri. Hyvä kaulan pituus. Hyvä ylälinja ja rungon syvyys. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman leveät etuliikkeet. Hyvä sivuliike."


Veteraaniuroksissa oli Andy l. Pihlspetsens Andy Pandy, nyt 10,5 vuoden ikäinen.

Andyn arvostelu kuului näin: ”Erinomaiset mittasuhteet, hyvä luusto. Selvä sukupuolileima. Hyvä pään kiila. Miellyttävä ilme. Hyvä rungon muoto ja syvyys. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä karvanlaatu. Hieman lyhyt taka-askel.”

VET ERI 1 SA PU3 ROP-VETERAANI


Enempää uroksia meillä ei tällä kertaa ollutkaan esittää, mutta täytyy olla tyytyväinen kun nämä kolme veivät kolme parasta PU-sijoitusta!

Narttujen kehän avasi Vera l. Jaxonville Vartoos Vaan arvostelulla: ”Hyvä luusto. Selvä sukupuolileima. Hyvä koko. Erinomaiset rungon mittasuhteet. Hyvä pään muoto ja korvien koko. hieman vaaleat silmät. Erinomainen ylälinja. Hyvä rungon syvyys. Hyvin kulmautunut. Liikkuu tasapainoisesti. Hyvä karvanlaatu.”

JUN ERI 1 SA PN1 SERT VSP


Nuorten luokassa esiintyivät ”Tara” l. Jaxonville Tattista Vaan NUO ERI 2 SA, ”Viki” l. Jaxonville Toivoa Täynnä NUO ERI 1 SA PN4 ja Jaxonville Unelma Uskomaton NUO EH.


Viimeistä serttiään jahtaamaan lähti avoimeen luokkaan mammalomalta palannut  ”Salli” l. Jaxonville Sattuipa Somasti. Sallin arvostelu kuului näin: ”Erinomaiset mittasuhteet. Vahva luusto. Kaunisilmeinen, voimakaspiirteinen pää.  Hyvät silmät ja korvat. Tasapainoinen ylälinja. hyvä rungon syvyys. Oikein kulmautunut edestä ja takaa. Hyvät käpälät. Liikkuu tasapainoisesti tänään hieman pulskassa kunnossa.”

AVO ERI 1 SA PN2 CACIB VARA-SERT

Ei siis tullut Sallista vielä valiota. Ihan hyvin kuitenkin kun pennut ovat vasta 5 kk:n ikäisiä.

Yläpuolen taidekuvassa Salla ja Kössi ryhmäkehän esiarvostelussa. Ryhmätuomari Annukka Paloheimo ei kuitenkaan tällä kertaa sijoittanut Kössiä.

Valioluokassa esiintyi ”Peggy” eli FI MVA Jaxonville Peggy Pikseli tuloksella VAL ERI 1 SA PN 3 VARA-CACIB.


Veteraaniluokassa oli meidän huushollin 13-vuotias Grand old lady ”Bessie” l. C.I.B. Stenrikas  Busiga Bessie. Bessien arvostelu oli seuraavanlainen: ”Hyvät mittasuhteet, vahva luusta. Selvä sukupuolileima. oikeapiirteinen nartun pää. Hyvä silmien koko ja muoto. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja ja rungon syvyys. Tasapainoinen raajarakenne. hyvät etu- ja takaliikkeet. ikä näkyy sivuliikkeissä. Esiintyy ryhdikkäästi.”

VET ERI 1 SA VSP-VETERAANI

Kasvattajaluokassa esiintyivät Usko Vaan, Sattuipa Somasti, Toivoa Täynnä ja Vartoos Vaan. Yksi töpö ja loput pitkähäntäisiä. Kasvattajaryhmän arvostelu kuului seuraavasti:

”Tasakoosteinen ryhmä neljästä yhdistelmästä. Erinomainen tyyppi. Hyvät mittasuhteet ja linjat. Hyvät päät ja ilmeet. Tasapainoiset liikkeet. Hyvät karvapeitteet.”

KAS 1 KP ROP-KASVATTAJA.

SUURKIITOKSET kaikille esittämisissä avustaneille, Riikka, Kata, Salla ja ryhmiin jääneille. Ilman apuanne tämä ei olisi onnistunut!

PENTU-UUTISIA

Jaxonville Siitä Vaan l. ”Lyyti” on astutettu loppiaisviikonloppuna  ryhdikkäällä  FI MVA Fennican Williamilla .

Yhdistelmän sukutaulun näet täältä . Mahdollisessa pentueessa on kerrattu iki-ihanaa legendaarista maailman ensimmäistä kolmoisvaliogööttiä Jaxonville Eloisa Elisaa 5-5 ja yhdistelmän sukusiitoskerroin viidellä polvella laskettuna on 0,20.

Mikäli pentuja saadaan ne syntyvät maaliskuun alkupuolella ja ovat luovutusikäisiä toukokuun puolivälin kieppeillä.

Yhdistelmästä on mahdollisuus syntyä sekä töpö- että pitkähäntäisiä pentuja.

Kuvassa  yllä ja alla William, joka harrastaa agilityä. Molemmat Williamin kuvat

K. Henttonen. Kiitos kuvien käyttöluvasta!

Kuvassa Lyyti Ruotsin pääerkkarin ROP-juniorina