Tänä vuonna tavallisen Voittajanäyttelyn lisäksi oli Helsinki Winner ja Pohjoismaiden Voittajanäyttelyt samana viikonloppuna. Kolmena päivänä ajoimme Helsinkiin ja takaisin, yöunet jäivät vähiin, ja olisivat jääneet vieläkin vähemmiksi jos olisimme esittäneet kasvattajaryhmät isossa kehässä  joka päivä. Nyt tyydyimme käväisemään siellä vain perjantaina.

Perjantaille jaxonvilleläisiä oli ilmoitettu seuraavat kasvatit:

JAXONVILLE USKO VAAN 

JUN ERI JUK1 PU2 SA, SERT HeJW-13

Mycket fin i modellen. Väl könspräglad. Mycket fin huvud och öron. Lagom med stomme. Väl musklat lår och stark rygg. Rör sig lätt och effektivt. Härlig utstrålning.


JAXONVILLE VARTOOS VAAN

JUN ERI JUK1 PN2 SA SERT HeJW-13

Fin i modellen. Mycket bra huvud och öron. Fin könsprägel. Kan ännu växa i sin litet stora kostym. Bra päls. Breda starka lår. Rör sig väl bak, litet lös fram i från.


JAXONVILLE NÄKIS VAAN

VAL ERI VAK1 PN3 SA CACIB

Väl könspräglad i huvud och uttryck. Fina öron. Väl utvecklad  bröstkorg. Starkt lår. Tillräcklig nacke. Kraftig bra päls. Rör sig väl i från sidan. Litet hastrångt.


DANGAS QUASIMODO-Å

VAL ERI VAK1 PU3 SA CACIB


JAXONVILLE SILLÄ SILMÄLLÄ

AVO ERI AVK1


JAXONVILLE KAPPAS VAAN

VET ERI VEK2 SA

Mycket fin i modellen.  Mycket bra uttryck, huvud och öron. Välkroppad. Tillräcklig stomme. Breda lår, bra päls. Aningen brant i korset. Rör sig balanserat. Litet lös i armbågen.


JAXONVILLE TOIVOA TÄYNNÄ

JUN ERI JUK3

Feminin i huvud och uttryckt. Bra öron, ba rygglinje. Tillräckligt med kropp för åldern. Aningen för lösa haser. Kan bli bättre musklad. Rör sig med attityd och bra baksteg.


JAXONVILLE UNELMA USKOMATON

JUN ERI JUK4


JAXONVILLE TAPANI TUNNET

JUN ERI JUK4


JAXONVILLE Q-MA KALLE

POISSA

Vera on vissiin katsellut mallia Saksanpaimenkoiralehden seisontakuvista :-).

JAXONVILLE ROP KASVATTAJA, KP

En mycket jämn och fin grupp med högklassiga raspresentanter i olika åldersgrupper och fyra kombinationer. Dom rör sig med kraftiga steg och härlig attityd. Mycket fin uppfödargrupp.


Ryhmässä esiintyivät Usko Vaan, Näkis Vaan, Kappas Vaan sekä Vartoos Vaan.

Taisi olla ensimmäinen kerta kun sain esittää kokonaisen ”VAAN-sarjan”.  (Kuka ei tiedä niin nämä ”Vaan” -nimiset ovat sellaisia kasvatteja, jotka olen jo nimeämisvaiheessa valinnut omaan käyttöön tuleviksi.

Usko Vaan ”Upi” ei ihan parhaassa tönötyksessään, mutta kun takana on pitkä jono vuoroaan odottavia kuvattavia niin ei kehdannut hieroa tämän enempää. Sitä paitsi sai olla tyytyväinen, että nuori ensikertalainen ylipäätään vielä tässä vaiheessa jaksoi edes vähän esiintyä!

Laittakaahan muidenkin arvosteluja tulemaan niin lisäilen niitä sitten tänne.

Perhepotretti, jossa vasemmalta lukien isä Dangas Quasimodo-Å, äiti Jaxonville Näkis Vaan ja poika Jaxonville Usko Vaan.

NORDIC WINNER 2013 14.12.2013, TUOMARI PERTTU STÅHLBERG

Lauantain Jaxonvilleläiset:

JAXONVILLE VARTOOS VAAN

JUN ERI JUK1 PN2 SA SERT NORD JW-13

Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Tasapainoisesti kulmautunut. Ikäisekseen hyvä runko. hyvä karva ja merkit. Liikkuu tasapainoisesti.


DANGAS QUASIMODO-Å

VAL ERI VAK1 PU2 SA CACIB


JAXONVILLE NÄKIS VAAN

VAL ERI VAK1 PN3 SA CACIB

Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Vaaleat ja pyöreät silmät. Hyvä kaula ja runko. Riittävästi kulmautunut. Hyvä ylä- ja alalinja. Hyvä karva ja merkit. Liikkuu ahtaasti takaa, vetävällä askeleella sivusta.


JAXONVILLE USKO VAAN

JUN ERI JUK1 PU4 SA SERT NORD JW-13

Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Tasapainoisesti kulmautunut. hyvä kaula ja runko, suora selkä. Ryhdikäs kokonaisuus. Hyvät liikkeet.


JAXONVILLE NIPPA NAPPA

VAL ERI VAK1 PN4 SA VARACA


JAXONVILLE SILLÄ SILMÄLLÄ

AVO ERI AVK1


JAXONVILLE USKOMATON UKKO

JUN ERI JUK2


JAXONVILLE KAPPAS VAAN

VET ERI VEK2 SA

Hyvän kokoinen. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Pyöreät ja vaaleat silmät. Riittävän pitkä kaula. Hyvä runko. Hyvä ylä- ja alalinja. Riittävästi kulmautunut edestä, voimakkaammin takaa. Hyvä karva ja merkit. Liikkuu rodunomaisesti.


JAXONVILLE TATTISTA VAAN

JUN ERI JUK3


JAXONVILLE TAPANI TUNNET

JUN EH


POISSA: JAXONVILLE Q-MA KALLE

Lauantain kehä kesti niin myöhään että kuvausjono oli aivan mahdoton ja kun piti päästä seuraavaksi aamuksi klo 9 alkavaan kehään niin emmepä jääneet odottamaan vuoroamme sen paremmin kuin esittämään kasvattajaluokkaakaan isossa kehässä, jossa ryhmiä oli pitkälti toista sataa! Gööttiryhmän sijoittuminen sellaisessa joukossa olisi jo niin suuri ihme, ettemme sellaista edes toivoneet. Harmi tietenkin, mutta pakkohan tässä oli myös ajatella koiria, joille näyttelypäivät ovat todella raskaita - varsinkin näille nuorille ensikertalaisille.  Niinpä tyydyimme nappaamaan jo toisen  tittelinsä saaneista junioreistamme  tällaisen kännykällä otetutun muistokuvan kuvauspaikan viereltä :-).

KASVATTAJARYHMÄ: ROP KASVATTAJA, KP

Ryhmässä esiintyivät Usko Vaan, Näkis Vaan, Kappas Vaan ja Vartoos Vaan.

Korkeatasoinen ryhmä neljästä eri yhdistelmästä. Erinomaiset mittasuhteet, hyvät karvapeitteet. Rodunomainen liikunta. Onnittelut kasvattajalle.

Kolmas kilpailuaamu alkoi klo 03.30 herätyksellä ja räntäsateesta huolimatta pääsimme perille jo varttia ennen ovien avautumista :-). Kehä alkoi klo 09, mutta olipa kerrankin väsymyksestä huolimatta mukavaa olla ajoissa paikalla ja valmistautuneena ilman kiireen häivää - vaikka kyllä se kiire sitten kuitenkin tuli kun kehät alkoivat!

VOITTAJA 2013  15.12.2013 Tuomari Andrea Eicher, Sveitsi


JAXONVILLE VARTOOS VAAN

JUN ERI JUK1 PN1 SA VSP SERT JV-13 V-13

Junge, kräftige, vorzugliche Hündin. Feminines kopf. Sclieren gebiss. Typische hals. Kräftiger Rücken. Bereits shon schöne Brustproportionen. Vorzugliche winkelungen. Effizientes gangwerk.


JAXONVILLE KAPPAS VAAN

VET ERI VEK1 SA VET VSP VV-13

Kräftige hündin. Typisches format. Feminines Kopf. Sehr gepfestos sicheren gebiss. Sehr gute overe linie. Vorzügliches brust und winkelungen. Harmonishe bewegung.


JAXONVILLE USKO VAAN JUN ERI JUK2 SA

Vorzüglich in Typ. Mittelkärftiger knochenbau. Typisches Kopf. Schren gebixx. Ohren etwas breit angesetzt. Typische proportionen. Vorzügliches Haarkleid. Korrekter gestellte läyfe. Sehr gute winkelungen. Leichfussiges gangwerk. Temperamentvoll.


JAXONVILLE NÄKIS VAAN VAL ERI VAK2 SA

Kräftige hündin. Typisches format. Sehr schones kopf und ausdruck. Korrekte obere und unter linie. Vorzüglishes haar. Korrekte winkelungen. Flotte bewegnung, etwas hakeneng.


DANGAS QUASIMODO-Å VAL ERI VAK3 SA


JAXONVILLE TATTISTA VAAN JUN ERI


JAXONVILLE USKOMATON UKKO JUN EH


POISSA:

JAXONVILLE Q-MA KALLE

JAXONVILLE PAULA PUNAPIPPURI

KASVATTAJALUOKKA

Usko Vaan, Näkis Vaan, Kappas Vaan, Vartoos Vaan

JAXONVILLE ROP-KASV KP

Sehr einheitliche Hunde Sowohl vom typ wie auch in ausdruck. Verwandschaft ist klar zu feststellen.

Kaikkina kolmena päivänä esitettiin samoista koirista koostuva kasvattajaryhmä, jonka voisi ajatella edustavan aika hyvin kasvatustyötäni, esitettiinhän ryhmässä koiria neljästä eri yhdistelmästä ikähaitarin ollessa 11 kk - melkein 9 v. Olen iloinen, että sain esittää tämän ryhmän näin monessa arvonäyttelyssä.  Tämän vuoden erikoisnäyttelyn voittoisa kasvattajaryhmäni oli muuten sama, mutta Veran tilalla esitettiin Ylvan sisko J Nippa Nappa.

Vasemmalla Kappas Vaan ”Kaisa” ja yläpuolella NORD JW-13 ruusukkeensa kanssa Usko Vaan ”Upi”.

Tässä vielä pentueensa ainokainen, J Vartoos Vaan ”Vera”, jonka ilmoitin harjoittelemaan näyttelyissä käymistä... Voisikohan tästä sanoa, että lahjattomat harjoittelevat... Oli aivan uskomatonta, että ensikertalainen jaksoi näin hienosti näin olosuhteiltaan vaativissa näyttelyissä!  Nyt Veralla onkin yhtäkkiä kolme Serttiä käpälässä... mitäs me sitten tuo seuraava reilu vuosi tehdään...  Gööttiyhdistys ei suosittele yhdistelmien uusimista, mutta tässä tapauksessa kun Vera on molempien vanhempiensa ainoa jälkeläinen ja on osoittautunut jo kaikin tavoin erinomaiseksi yksilöksi suunnittelen uusivani ensi vuonna tämän yhdistelmän (C.I.B. FI SE EE LV LT BALT BY MVA Jaxonville Matti Mainio - FI MVA Jaxonville Pia Pitkähäntä). Mikäli pentu tästä mahdollisesta  uusintayhdistelmästä kiinnostaa, laita vaikka s-postia tulemaan.

Suurkiitokset kaikille kasvattieni omistajille ja haltijoille,  jotka toitte koiranne esille! Erityiset kiitokset J-P:lle ja Tonille ”kennelorjina” toimimisesta ja neljän koiran roudausavusta, Sallalle, Riikalle, Merville ja Tuulalle sekä J-P:lle koirien esittämisavusta  ja kaikille muille paikalla olleille  mukavasta seurasta. Rankkuudestaan huolimatta tämä viikonloppu jää muistiin yhtenä hienoimmista.