Loppuvuoteni on ollut niin kiireistä sekä työ-  opiskelu- valokuvaus- ja koirarintamalla, että blogipäivitykset ovat vaan jääneet tekemättä. Anteeksi, jos joku on tehnyt turhia reissuja tänne etsimään päivityksiä. Nytkään ei luvassa ole mitään kattavaa raporttia, vain lyhyt kooste loppuvuoden tapahtumista.

JYVÄSKYLÄ KV NLY x 2

Pari viikkoa Tartton jälkeen oli vuorossa Jyväskylän KV kahtena päivänä.  Entiseen tapaan Jyväskylä oli kokemuksena ahda ja ruuhkainen, lisämausteena tällä kertaa lauantain kehä, joka oli myöhässä yli kaksi tuntia! Ei kivaa  satojen kilometrien päästä matkaan lähteneille...  Maisa ja  Päivi lupasivat ystävällisesti ottaa myös Ylvan mukaan matkaan kun en itse päässyt. Kiitoksia siitä, olisihan se ollut paljon helpompaa kolmen kuin neljän koiran kanssa.  Onneksi nämä ovat kaikki sen verran sosiaalisia ja helppoja tapauksia, ettei kenenkään kanssa tarvitse mitään erityisjärjestelyjä miettiä. Oikeanpuoleisessa kuvassa  (Kuva: Päivi Lauerma) Laku (J Reippaasti Vaan) 10 kk näyttää mallia kuinka ahtaassa ja meluisassa näyttelyhallissa rentoudutaan.

JYVÄSKYLÄ KV 19.11.2011,

tuomari Veli-Pekka Kumpumäki


Urokset, NUO

Jaxonville Q-Ma Kalle ERI1 SA PU4 VARA-SERT


Nartut, JUN

Jaxonville Reippaasti Vaan H


Nartut, NUO

Jaxonville Q-Liz Vaan H


Nartut, AVO

Jaxonville Lea Lappuliisa H


Nartut, VAL

Jaxonville Nami Nami ERI2 SA PN3

Jaxonville Näkis Vaan ERI1 SA PN2 VARA-CACIB


Kasvattajaluokkaa ei tullut

JYVÄSKYLÄ KV 20.11.2011,

tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa


Urokset, NUO

Jaxonville Q-Ma Kalle ERI1 SA PU2 SERT VARA-CACIB -> CACIB


Nartut JUN

Jaxonville Reippaasti Vaan H


Nartut, NUO

Jaxonville Q-Liz Vaan EH

Jaxonville Q-Luisa Liisa EH


Nartut, VAL

Jaxonville Näkis Vaan ERI2 SA PN2 VARA-CACIB

Jaxonville Nami Nami ERI 2 PN3


Kasvattajaluokkaa ei tullut

26.11. Helsinki Kaapelitehdas Pentunäyttely


Oli hienoa, että melkein koko S-pentue pääsi paikalle! Vain Sisulla oli muuta menoa, mutta sekin lupasti tulla sitten tammikuussa Turkuun.


Olin niin ylpeä koko Ässäryhmästä! Kaikki esiintyivät hienosti, vaikka paikka ei todellakaan ollut helpoimmasta päästä ensikertalaisille pikkupennuille! Jopa Sallikin, joka joutui lähtemään matkaan ilman omia ihmisiään väläytteli välillä sellaista esiintymistä että siltä on lupa odottaa vielä paljon kunhan vähän saadaan kokemusta  hankittua!


Kaikki S-pennut ovat vieläkin mielestäni lupaavia ja odotan innolla millaista jatkoa seuraa!  Onneksi olkoon Ässille, olen ylpeä teistä kaikista!

Ässien parhaaksi nousi Sillä Siisti l. Alvari,  jonka Niklas esitti upeasti! Kiito Niklas! Alvari oli ROP-pentu KP:n kera ja vielä hienosti suuren suuresta vitosryhmästä poimittiin RYP 2:ksi!  Hieno näyttelyuran aloitus Tuuli, onneksi olkoon! Muiden Ässien tulokset menivät näin:  Sattuipa Somasti PEK 1 KP VSP-pentu, Sillä Silmällä PEK 2 KP PN 2 ja Siitä Vaan PEK 3 KP PN 3 .  Tuomarina molemmissa kehissä Saara Sampakoski

HELSINKI WINNER 2011 JA VOITTAJA 2011 Helsingin Messukeskuksessa 3-4.12.2011

HELSINKI WINNER 2011 (Tuomari Hans Almgren, Ruotsi)


urokset, JUN

Dangas Quasimodo-Å Jun ERI 2


urokset, NUO

Jaxonville Q-ma Kalle Jun EH


urokset, VET

Philspetsens Andy Pandy VET ERI 1 SA PU2 VSP-VET


nartut, NUO

Jaxonville Q-Liz Vaan Jun EH


nartut, VAL

Jaxonville Nippa Nappa VAL ERI 2 SA PN4

Jaxonville Näkis Vaan VAL ERI4

Jaxonville Paula Punapippuri VAL ERI1 SA PN2 VARA-CACIB


Yhtään kasvattajaryhmää ei muodostunut

VOITTAJA 2011 (Tuomari Unto Timonen)


urokset, JUN

Dangas Quasimodo-Å jun ERI 1 SA VARA-SERT JV-11


urokset, NUO

Jaxonville Q-Ma Kalle NUO ERI 1 SA PU4 SERT


urokset, VET

Pihlspetsens Andy Pandy VET ERI 1 SA VSP-VET


nartut, NUO

Jaxonville Q-Liz Vaan NUO EH


nartut, VAL

Jaxonville Nippa Nappa VAL ERI 3 SA

Jaxonville Näkis Vaan VAL ERI 4 SA

Jaxonville Paula Punapippuri VAL ERI 1 SA PN 2 VARA-CACIB


Jaxonville KAS 2 KP

Andy palasi näyttelykehään parin vuoden tauon jälkeen ja oli aivan innoissaan. Näki selvästi, että se oikeasti nautti mukaan pääsystä!  Handlerilla oli kyllä täysi työ pitää Andy ruodussa, kun se meinasi koko ajan hypätä nahoistaan :-).  Ylvallakin alkaa vähitellen olla karvat kasvaneet ja esittäminen oli jo paljon helpompaa kuin Seinäjoella, jossa en myöskään meinannut saada sitä pidettyä käsissä millään. Mieluummin kuitenkin näin päin kuin että niitä saisi vetää perässään!

Vasemmalla Salla ja Kössi valmistautumassa kehään lauantaina ja oikealla Terhi, Salla, Maisa ja Niklas . Omasta laumastani Kaisa ja Bessi viettivät laatuaikaa Nekun ja Lakun vieraina, kiitos Päivi hoitoavusta ja Elina yösijasta! On tämä koiraharrastus sen verran arvokasta  ja monen koiran kanssa hankalaa puuhaa, että ilman teitä ihania kasvatinomistajia en minäkään millään pystyisi harrastamaan likikään yhtä aktiivisesti.

Ja tähän väliin sitten jotain ihan muuta kuin näyttelytuloksia!  Pippa eli Mystarz Flyer to Jaxonville on harjoitellut ahkerasti agilityn saloja ja onpa se jo ehtinyt aloittamaan kilpailu-uransakin! Ensimmäiset nousunollatkin on jo hankittu! Onneksi olkoon Siiri!  Lisäksi Pippa kävi silmäpeilauksessa, jossa löytyi pari ylimääräistä ripseä, mutta muuten silmät olivat terveet! Hienoa - ehkäpä joskus ensi vuoden loppupuolella Pippakin jää viettämään mammalomaa, mutta kilpailkoon nyt ensin kun on kerran vauhti päällä. 

VUODEN VIIMEINEN NÄYTTELYKOITOS, POHJOISMAIDEN VOITTAJANÄYTTELY TUKHOLMA

Tukholmaan Leni Finnen arvosteltavaksi lähtivät Kössi, Kalle ja Ylva. Näyttelyyn oli ilmoitettu 46 gööttiä - Ruotsin parhaimmistoa kaikki, joten mihinkään turhaan kisaan emme matkanneet!


Lähtötunnelmat olivat mitä parhaat, parhaimmillaan tuulta luvattiin merelle jopa 30 m sekunnissa...  No ei se nyt sentään ihan niin pahaksi mennyt, Ahvenanmaan jälkeen vähän keikutti, muttei mitenkään kamalasti sielläkään.

Ensimmäisenä oli kehässä Kössi, joka nyt kilpaili myös ensimmäisen kerran erinomaisesti Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa menestyneen veljensä Quintin kanssa. Tuomari piti Kössistä enemmän ja sen tulos oli JUN ERI 1 SA PM JV-2011 !

Kalle voitti luokkansa saaden ERI:n, mutta ei SA:ta, joten ei jatkokilpailuihin tällä kertaa.  Kössi sen sijaan jatkoi PU-kehään ja hienosti pisteli sielläkin sijoittuen PU 2:ksi Sertin kera! Nyt on kuulema sitten vielä sääntö muuttunut niin, että Ruotsin Sert jää odottamaan Kössin  Suomessa valioitumista...  Vähänkö on hienoa! Kiitos Salla hienosta esittämisestä ja onneksi olkoon! Kaksi titteliä ja kaksi Serttiä kahdesta eri maasta käpälässä tältä vuodelta, eipä kauhean paljoa paremmin olisi voinut enää mennä.


Ylva esiintyi avoimessa luokassa (vaikka olisi kuulema nyt voinut esiintyä valioluokassakin!). Tuomari piti Ylvasta todella paljon, mutta taka-ahtauden vuoksi sijoitti sen luokassaan toiseksi toki antaen ERI:n ja SA:n.  PN-kehässä Ylva sijoittui PN 4:ksi jättäen taakseen kaikki valionartut, paitsi  PN 1:ksi sijoittuneen. Tuossa seurassa tällainen tulos, ei auta muuta kuin olla todella tyytyväinen Ylvankin panokseen.


Kössi esiintyi vielä isänsä jälkeläisryhmässä, joka sai KP:n ja sijoittui 1:ksi.


Paluumatkalla sää oli hieman parantunut edellisestä yöstä ja Turkuun päästiin pikku pakkasessa. Tiet olivat mukavan liukkaita ja reissun viimeinen tapahtuma sijoittui vähän Mynämäen jälkeen kasitielle, jossa törmäsin peuraan. Onneksi liukkaan kelin vuoksi vauhti oli hiljainen ja perjantaina alle laitetut uudet nastarenkaat toimivat hyvin, joten törmäys ei ollut paha, auto ei kolhiintynyt eikä ilmeisesti kukaan loukannut. Poliisit seurasivat peuran jälkiä metsään jonkun matkaa ja sanoivat näyttäneen siltä, että mikään vamma ei haitannut sen menoa.

Näin saatiin Jaxonvillen harrastusvuosi 2011 päätökseen. Koko vuosi on ollut huikean menestyksen aikaa ja siitä voin vain kiittää teitä, hyvät kasvatinomistajat ja sijoituskoirien haltijat! Kiitos!